Oogheelkunde, ooglidcorrecties en andere chirurgische verrichtingen

Specialisatie oogheelkunde
In 2006 heeft huisarts Lofvers zich gespecialiseerd in de oogheelkunde. Als zodanig is hij geregistreerd in het CHBB: het College voor Huisartsen met een Bijzondere Bekwaamheid. 

Oogonderzoeken
Bij problemen met zien of met de ogen meer in het algemeen zijn er op de praktijk mogelijkheden voor oogdrukmeting, spleetlamponderzoek of netvliesbeoordeling.
Nieuw in de praktijk is de Icare non-contact tonometer: een oogdrukmeter die met een zacht "tikje" tegen het oog de druk meet. Dit is een aangename verbetering ten opzichte van de vroegere drukmeting waarbij een verdovend druppeltje nodig was.  

Website oogartsen
Een goede website met veel nuttige informatie over ogen en oogaandoeningen is: www.oogartsen.nl.

Ooglidcorrecties
Sinds 2010 heeft huisarts Lofvers zich toegelegd op ooglidcorrecties van de bovenste oogleden. Dit is een ingreep die door een huisarts met de nodige chirurgische ervaring en onder de juiste omstandigheden goed kan worden uitgevoerd. Inmiddels hebben wij er in onze praktijk meer dan 350 uitgevoerd.

De ingreep is bedoeld voor mensen met een ooglidprobleem, waarbij het verhelpen van de klachten op de voorgrond staat, met daarbij tevens aandacht voor een goed cosmetisch resultaat. Inmiddels hebben we ruim tweehonderdvijftig ooglidcorrecties in onze praktijk uitgevoerd. Wij hechten aan een persoonlijke benadering waarbij we goed "oog" willen hebben voor de klachten/wensen van de patient, met ook aandacht voor vrees en vragen die mensen bijna altijd bij deze ingreep hebben.
Ook mensen van buiten het praktijkgebied kunnen zich bij ons melden.

Kosten
De prijs van een ooglidcorrectie is 650 euro. Soms is er een aanbieding of actie; wij raden u aan hiervoor onze website in de gaten te houden.

NB: momenteel is er een prijsverlaging en bedragen de kosten voor een ooglidcorrectie (uiteraard voor beide ogen) 500 euro.

U krijgt een nota mee bij de eerste controle (het verwijderen van de hechtingen). De kosten worden in het algemeen echter niet vergoed door de verzekeraar. De mogelijkheden en gang van zaken worden tevoren met u besproken.

Voor uitgebreide informatie verwijzen wij u naar ons formulier: Ooglidcorrectie Lofvers info (download).

En hoe zit het met vergoeding? U zult mogelijk gehoord hebben dat ooglidcorrecties weer worden vergoed vanuit de basisverzekering. Echter: dit is "onder voorwaarden". Die zijn in het algemeen dat de oogleden tot halverwege de pupil moeten hangen bij geopende ogen. De meeste mensen willen hier niet op wachten. U zou hierover contact kunnen opnemen met uw verzekeraar. U kunt ook hiervoor - vrijblijvend en kostenloos - bij ons afspreken voor beoordeling en advies.

Behandeldag
Ooglidcorrecties doen we wekelijks, op maandag om 11.00, 13.15 en 15.00 uur. Vanwege een wachtlijst zijn we uitgebreid naar 3 tijdstippen.

NB in januari, februari, maart 2018 zijn de ooglidcorrecties tijdelijk verplaatst naar de woensdagen.

Voorbeelden
Bekijk enkele voorbeelden (met toestemming van de patienten) op 
Voorbeelden ooglidcorrectie

 

IMG_0097-aftekenen
Aftekenen van een ooglidcorrectie

 

 

Andere chirurgische verrichtingen:


Vergoed door de verzekeraar:

-verwijderen van likdoorns

-verwijderen van talgklieren of vetbulten

-verwijderen van (ouderdoms)wratten

-verwijderen van moedervlekken

-verwijderen van ingegroeide teennagels (wigexcisie)

-verwijderen van aambeien

-klieven van tong/lipbandjes (op vrijdag, samen met dr Klinge)

 

Vergoed onder voorwaarden; nota (227 euro) zelf indienen bij verzekeraar:

-circumcisie (besnijdenis) bij mannen (religieus, of bij vernauwde voorhuid)

 

Niet vergoed:

-correctie van uitgescheurde oorlelletjes (390 euro voor 1, 500 voor 2 oorlellen)

 

Voor advies kunt u ons bellen en vrijblijvend afspreken; als u afspreekt op het spreekuur moet u zich wel als "passant" (tijdelijke patient) bij ons inschrijven.

 

Contact

Telefoon 0575 451255
 

Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Lofvers

Burgemeester Smitstraat 23
7221 BH Steenderen
Telefoon:
0575 451255
Spoednr.: 0575-450885
Fax: 0575-546616
www.huisartslofvers.nl
www.huisartslofvers.nl
Routebeschrijving >

Specialisatie oogheelkunde en chirurgie

Huisarts Lofvers heeft zich gespecialiseerd in de oogheelkunde en chirurgische verrichtingen. U kunt in de praktijk ook terecht voor ooglidcorrecties.
Lees meer