Loes Klinge, antroposofisch arts

Ik ben in Apeldoorn opgegroeid en heb in Groningen Geneeskunde gestudeerd. Daar heb ik ook mijn echtgenoot Pieter Lofvers ontmoet.
Na de basisopleiding heb ik in Deventer en Apeldoorn assistentschappen gynaecologie/obstetrie en chirurgie gedaan voor de Tropenopleiding. Van 1994-1997 heb ik samen met Pieter als arts en ziekenhuisdirecteur in een missieziekenhuis in Zambia gewerkt. Onze oudste dochter is in die tijd geboren.

Terug in Nederland werd onze tweede dochter geboren en toen zij wat groter was ben ik gaan werken op Fatima (tegenwoordig Elver), instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Met veel plezier heb ik daar gewerkt tot oktober 2011.

Al langere tijd, sinds onze oudste dochter op de kleuterschool zat, bestond bij mij de wens om de opleiding tot Antroposofisch Arts te gaan doen. Omdat dit een 3 jarige opleiding is heb ik eerst gewacht tot de tijd en onze gezinssituatie daar ook rijp voor waren.
In de tussentijd heb ik de opleiding tot consultatiebureauarts gedaan. Toen er op Consultatiebureau Margriet in 2009 een vacature kwam kon ik die gaan invullen. In datzelfde jaar ben ik met de opleiding Antroposofisch Arts begonnen die ik in juni 2012 heb afgerond.

Wat mij zo aanspreekt in de antroposofie is de manier van kijken naar mensen; voor alles is een eigen tijd. Een peuter is bijvoorbeeld met heel andere dingen bezig dan een schoolkind. En dat is goed, hoe beter je de tijd neemt om goed in je lichaam thuis te raken, hoe gezonder je lichaam zich kan opbouwen. En ook ziek zijn heeft vaak tijd nodig, als je die ziekte niet zijn eigen tijd gunt is het ook moeilijker om er “beter” van te worden.

Als ik niet aan het werk ben vind ik het fijn om buiten te zijn: om te wandelen of in de tuin te werken of te tennissen. Verder knutsel en lees ik graag en bezoek graag cultuur-historische plekken.

Loes Klinge
antroposofisch arts

Contact

Telefoon 0575 451255
 

Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Lofvers

Burgemeester Smitstraat 23
7221 BH Steenderen
Telefoon:
0575 451255
Spoednr.: 0575-450885
Fax: 0575-546616
www.huisartslofvers.nl
www.huisartslofvers.nl
Routebeschrijving >

Specialisatie oogheelkunde en chirurgie

Huisarts Lofvers heeft zich gespecialiseerd in de oogheelkunde en chirurgische verrichtingen. U kunt in de praktijk ook terecht voor ooglidcorrecties.
Lees meer