Urine-onderzoek

Ik denk dat ik een blaasontsteking heb, wat moet ik doen?
Vang urine op (een zogenaamde gewassen plas, zie hieronder) en breng deze samen met het geprinte en ingevulde  urineweginfectieformulier voor 10.00 uur bij de assistente. Ondertussen is het belangrijk veel te drinken en bij aandrang te gaan plassen. De urine wordt nagekeken en later wordt u dan terug gebeld over de uitslag. U hoort dan ook of er eventueel een antibioticakuur is voorgeschreven.

Wat is een "gewassen plas"?
Gebruik een schoon potje, te verkrijgen in de praktijk. Dus alstublieft geen oude, vieze, lekkende jampotten, weckpotten, oude medicijnpotjes of fotofilmbusjes. Was het geslachtsdeel alleen met water. Plas het eerste gedeelte van de urine uit in het  toilet. Vang hierna de urine rechtstreeks in het potje op (middenstroom), het laatste gedeelte kunt u weer in het toilet plassen. Urine meteen wegbrengen. Bacteriën krijgen dan minder tijd om zich te vermeerderen. Als dit niet lukt, kunt u de urine het beste zolang in de koelkast bewaren.

Urine-onderzoek
Voor onderzoek op blaasontsteking hoeft het niet de eerste ochtendurine te zijn, wel dient de urine zo vers mogelijk te zijn, en bij voorkeur meer dan 4 uur niet geplast hebbende.
Voor onderzoek op zwangerschap: wel de ochtendurine opvangen.

Contact

Telefoon 0575 451255
 

Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Lofvers

Burgemeester Smitstraat 23
7221 BH Steenderen
Telefoon:
0575 451255
Spoednr.: 0575-450885
Fax: 0575-546616
www.huisartslofvers.nl
www.huisartslofvers.nl
Routebeschrijving >

Specialisatie oogheelkunde en chirurgie

Huisarts Lofvers heeft zich gespecialiseerd in de oogheelkunde en chirurgische verrichtingen. U kunt in de praktijk ook terecht voor ooglidcorrecties.
Lees meer